Zondag 29 oktober * 15.00 uur
Jubileumconcert Nederlands Kodály Koor

Dit jaar bestaat het Nederlands Kodály Koor 50 jaar. Dat wordt feestelijk gevierd met een jubileumconcert op 29 oktober om 15.00 uur in de Buiksloterkerk, waar wij al meermalen te gast zijn geweest.
Naast hoogtepunten uit het oeuvre van Zoltán Kodály, zoals Esti dal en Ének Szent István Királyhoz - werken die sinds de oprichting van het koor al op het repertoire staan -, zingen wij stukken van o.a. Poulenc, Busto, Suzuki en Kinoshita. Onze dirigent Takashi Mizumoto heeft de koorleden gevraagd naar hun favoriete stukken en op grond van die stemming een mooi programma samengesteld. Behalve van koorzang kunt u tijdens dit concert genieten van een strijkkwartet van Kodály, gespeeld door het Nederlands Kodály Kwartet, en van een interessante presentatie door Jan Maarten Koeman, koordirigent en organist, die tijdens zijn studie verschillende malen muziekeducatiecursussen heeft gevolgd in Hongarije, o.a. aan het conservatorium van Pécs, waarbij hij stage liep in de klas van de schoonmoeder van Kodály.

Kaartjes kosten €15,- en €10,- voor Vrienden van de Buiksloterkerk, CJP en houders van de Stadspas. Kaartverkoop aan de zaal.

Zondag 12 november * 15.30 uur
Brahms en Mühlfeld

In de lente van 1891, toen Brahms bijna zestig was en al had aangekondigd te stoppen met componeren, ontmoette hij de klarinettist Richard Mühlfeld die grote indruk op hem maakte. Mühlfeld werd voor Brahms een bron van inspiratie; hij componeerde voor hem vier meesterwerken: een kwintet, een trio en twee sonates. De sonates bewerkte Brahms later ook voor altviool en piano en voor viool en piano. Deze middag hoort u de oorspronkelijke versies voor klarinet en piano, gespeeld door Hein Wiedijk en Frank van de Laar. Mühlfeld moet zeer bijzondere kwaliteiten hebben bezeten om Brahms zo onder zijn betovering te brengen. Naast de klarinetsonates hoort u nog enkele andere pareltjes van Brahms voor piano solo.

Entree €19,50 of €15,00 voor Vrienden van de Buiksloterkerk en houders van de Stadspas en zijn te koop aan de deur of online.

koop je kaarten online

Zondag 19 november * 11.00 uur
Papegaaienjas (6+)

"Komen we hier om te kijken of om te spelen?" Zo begint De Papegaaienjas waarin Archibald en Carola hun vergeetachtigheid inzetten om de dag op een vrolijke en enthousiaste wijze naar de hand te zetten. Een intiem poëtisch blijspel waarbij het soms lijkt of ze het niet helemaal op een rijtje hebben. Het is maar hoe je het bekijkt. Alles is nieuw wanneer je geen geheugen meer hebt. Zijn ze de weg kwijt? Of staan ze als een jong kind onbevangen in het leven en kunnen ze nieuwe of andere betekenissen geven aan de dingen om hen heen? Een ding weten Archibald en Carola zeker, ze zijn elkaar op een mooie dag ergens tegengekomen op een groot plein. Zij was haar duim kwijt en hij wist niet meer wie hij was. Samen gaan ze verder. Waar het hoofd niet regeert is de fantasie troef!

Entree €12,50/ 9,50 of €7,50 (kinderen tot 12 jaar). Kaarten zijn te koop aan de deur of online.

koop je kaarten online

Voorstellingen in blauw:
ons eigen programma.
Voorstellingen in oranje: organisatie door externe partijen.

Korting voor Vrienden van de Buiksloterkerk
Vrienden van de Buiksloterkerk krijgen korting op een toegangskaartje.

Er kan bij ons gepind worden.

Alle concerten zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf.