Mei

Zondag 26 mei * 15.30 uur
Barokensemble Eik en Linde speelt Vivaldi

foto: Anneklies van de Vegt

Barokensemble Eik en Linde is een muziekgezelschap. De musici hebben elkaar gevonden in hun liefde voor de barokmuziek. Ze streven ernaar die muziek uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Om die reden spelen ze op oude instrumenten of goede kopieën daarvan. Eik en Linde is gevestigd in Amsterdam Noord maar werd, in 2000, opgericht in de bovenzaal van het gelijknamige café in de Amsterdamse Plantagebuurt. Sinds 2003 is Franc Polman artistiek leider van het ensemble.

Het programma van vandaag laat verschillende kanten zien van het veelzijdige oeuvre van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi (1678-1741). Gespeeld worden de drie laatste vioolconcerten uit L’Estro Armonico, een verzameling van twaalf vioolconcerten voor een, twee en vier solisten. Vivaldi schreef de bundel voor het Ospedale della Pietà, een weeshuis voor meisjes in Venetië waar hij werkte als muziekleraar en componist. Volgens tijdgenoten kregen Vivaldi’s leerlingen een voorbeeldige muzikale opvoeding: ze speelden uitstekend fluit, viool, fagot en violoncello. Het is dankzij zijn aanstelling bij het weeshuis dat Vivaldi’s oeuvre bijzonder rijk is aan concerten voor verschillende solo-instrumenten.

Tussen de vioolconcerten zingt Saskia van der Wel twee cantates. De profane liefdescantate 'Vengo a voi luci adorate’ gaat over de emoties die een onbeantwoorde liefde teweegbrengt. Het religieuze motet ‘Nulla in mundo pax sincera’ gaat over de veel zoete bekoringen op aarde die ons het zicht op echte vrede ontnemen.

Ter afsluiting speelt Eik en Linde het feestelijke concert in G klein voor twee cello’s, strijkers en basso continuo.

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Entree:  € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 12,50 (normaal). Kaarten zijn te koop aan de deur en online.

koop kaarten online

Zondag 16 juni * 11.00 - 16.30 uur
Buiksloterkerk Korendag

Vandaag geven 12 koren uit Amsterdam-Noord acte de préséance in de Buiksloterkerk. Ze zingen een breed scala aan genres en liederen: klassiek, modern, opera, jazz en pop, à capella en met muziekbegeleiding. Voor, en wellicht met, u zingen het Buiksloterkoor, Discobouters, Sugarbeats, Koor-du-Nord, Listen to the Music, Aubade, De IJgenwijze Noot, Schellingwoude, Vliegenbos, Veni-Vidi-Vici, Double Dutch en het Breedkoor.

Als bij een estafette draagt ieder koor na een half uur zingen het stokje over aan het volgende koor. De volgorde waarin de koren optreden wordt ter plaatse bekend gemaakt. De enige tip van de sluier die we wel alvast oplichten is dat de Discobouters, een kinderkoor van 5-8 jarigen, de Korendag openen.

U bent van harte uitgenodigd om deze bijzonder dag aanwezig te zijn. Hoe lang u blijft, is aan u. Of u mee wilt zingen, ook!

De Korendag in de Buiksloterkerk begint om 11.00 uur en eindigt rond 16.30 uur. De kerk is open vanaf 10.30 uur.

Entree € 2,50. Kaarten zijn uitsluitend te koop aan de deur.

Voorstellingen met een oranje asterisk (*) is ons eigen programma.
Voorstellingen met een blauwe (*) worden georganiseerd door externe partijen.

Korting voor Vrienden van de Buiksloterkerk
Vrienden van de Buiksloterkerk krijgen korting op een toegangskaartje.

Er kan bij ons gepind worden.

Alle concerten zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf.