Zondag 26 november * 16.00 uur
Vriendendag voor alle donateurs

Vanaf 16.00 uur wordt u verwelkomd met orgelmuziek door Erik-Jan Eradus. Daarna is er een lezing over de Buiksloterkerk door Wim Beerman, vrijwilliger bij Monumentenzorg. Vanaf ongeveer 17.00 uur zorgt Arnoud Boerwinkel voor een vrolijke noot zodat u zingend de kerk weer uit kunt gaan. Dit alles uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.
Wilt u hier bij zijn maar bent u nog geen donateur? Geen nood, mail even naar vrienden@buiksloterkerk.nl.

Zondag 10 december * 15.30 uur
Liaison tussen viool en piano: Joanna Westers en Nicolas van Poucke

Twee van de talentvolste jonge musici van Nederland spelen hoogtepunten uit het rijke repertoire voor viool en piano. Joanna Westers (viool) is lid van het Koninklijk Concertgebouworkest. Zij studeerde in Nederland en in Engeland en behaalde de hoogste onderscheidingen. Joanna won onder meer de Bernard Haitink Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent. Nicolas van Poucke speelt op podia in binnen- en buitenland en was winnaar op diverse nationale en internationale concoursen, waaronder het prestigieuze Prinses Christina Concours.

Entree €19,50 (normaal) of 12,50 (Vrienden van de Buiksloterkerk). Kaarten zijn te koop aan de deur of online.

Zondag 17 december * 11.00 uur
Kerstverhaal: De Zandtekenaar (alle leeftijden)

Welkom in de fascinerende wereld van de Zandtekenaar! Zij strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. Zo creëert zij levensechte zandschilderijen en verhalen. De voorstelling is inclusief workshop. Samen met de Zandtekenaar gaan de kinderen aan de slag in kleine zandtekentafels.

Entree €12,50 (normaal) 9,50 (Vrienden van de Buiksloterkerk) of €7,50 (kinderen tot 12 jaar). Kaarten zijn te koop aan de deur of online.

Maandag 18 december * 20.00 uur
Kerstsamenzang

Ook dit jaar organiseert de Buiksloterkerk weer een Kerstsamenzang: lichtjes, mooie muziek, passende liederen, een prachtig verhaal, en natuurlijk het samen zingen. Kom alvast in de kerststemming. Na afloop is er gelegenheid voor een glas Glühwein of chocolademelk.

Entree gratis

Zaterdag 30 december * aanvang 20.30 uur (tot 03.00 uur)
Oudjaarsdisco

Inmiddels een traditie in Amsterdam-Noord: de oudjaarsdisco op de laatste zaterdagavond van het jaar. Ga swingend het oude jaar uit!

Entree €15,00 (normaal) of 12,50 (Vrienden van de Buiksloterkerk). Kaarten zijn te koop aan de deur of online.

Januari 2018

Zondag 14 januari * 15.30 uur
Flamenco met Eric Vaarzon Morel

tekst volgt...

Zondag 21 januari * 11.00 uur
Meespeeltheater: De schat van wat? (7+)

The Big Mo speelt een interactieve voorstelling, waarbij het publiek mee doet én denkt. Van losse sketches tot één verhaal. Allemaal ter plekke bedacht. Van bloed-spannend tot super-grappig en altijd erg gaaf! Terloops leert het publiek de basis van improvisatie in het theater. Samenwerken en accepteren van elkaars ideeën staan hierbij centraal.

Voorstellingen in blauw:
ons eigen programma.
Voorstellingen in oranje: organisatie door externe partijen.

Korting voor Vrienden van de Buiksloterkerk
Vrienden van de Buiksloterkerk krijgen korting op een toegangskaartje.

Er kan bij ons gepind worden.

Alle concerten zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf.