Mei

Zondag 14 mei * 15.30 uur
Edwin Schimscheimer

U kent hem natuurlijk van het koninsglied. Edwin Schimscheimer heeft dit jaar een geheel nieuwe weg ingeslagen door zijn repertoire zelf muzikaal kracht bij te zetten in het programma ' Liedjes van hart tot hart'. Tijdens dit intieme optreden voert Edwin u mee in zijn levensverhaal door middel van zijn liedjes en 'muziekjes' zoals hij het zelf noemt. Hij vertelt over het ontstaan van zijn liedjes en wat ze voor hem betekenen en natuurlijk neemt hij u mee met zijn prachtige zang en spel.

Edwin Schimscheimer, (Amsterdam 1960) is zeer veelzijdig. Hij is pianist, gitarist, componist, liedjesmaker/zanger, docent en arrangeur, waaronder voor het Metropole Orkest. Hij was als muzikaal leider betrokken bij diverse theatertournees van René Froger, Herman Brood Big Band en Willeke Alberti. Onlangs heeft Edwin weer liedjes geschreven voor Paul de Leeuw en heeft hij de muziek voor het lied voor de 50e verjaardag van Willem Alexander geschreven. Kom zelf luisteren en bewonder dit muzikale multi talent!

Entree € 15,- / 12,50 kinderen (<12 jaar gratis) koop je kaarten online

Zondag 21 mei * 11.00 uur
HUIS (6+)

Eerder bewaakte veiligheidsexpert Sjors van der Plicht een container op over 'het IJ Festival. En nu is hij terug met een op maat gemaakte security check voor de Buiksloterkerk. Voorafgaand is er een korte voorlichting over de risico's van vreemde dingen. Maar tegen wie verdedigd Sjors van der Plicht het fort eigenlijk?

En kunnen de kinderen meehelpen?
In deze absurde en poëtische voorstelling kom je alles te weten over de risico's van vreemde dingen. Geschikt voor iedereen met een groot hart en een bang hoofd.

Concept: Elke Schouten
Spel: Elke Schouten & Lars Kommers

Schouten neemt in deze voorstelling de xenofobische samenleving die zich laat leiden door angst, vrolijk op de hak. Kommers betrekt het publiek er volledig bij. Resultaat: een miniatuur-feelgoodje met niettemin een navrant vertrekpunt. (**** Theaterkrant 10 JULI 2016 - OVER HET IJ FESTIVAL, AMSTERDAM )

Entree € 9,- / 6,- koop je kaarten online

Dinsdag 23 mei * 20.00 uur
Noxit?!

Een goed gesprek o.l.v. Chris Keulemans i.s.m. Denktank Sociale Cohesie Noord.

Hoe krijgt de bevolking weer stem in het bestuur van Noord? Welke rol spelen politieke partijen daar nog in? Zijn er alternatieven om Noord democratischer te maken of moet Noord zich toch maar weer afscheiden van Amsterdam?

Toegang gratis

Donderdag 15 juni * 20.15 uur
Amstel Strijkers Ensemble

Op donderdag 15 juni speelt het Amstel Strijkers Ensemble (ASE) onder leiding van Kees Olthuis een gevarieerd programma met werken van Respighi, Olthuis, Basewicz en Janacek. Solist is Marieke Stordiau, fagottiste van het Nederlands Blazers Ensemble, die voor deze gelegenheid zowel fagot als contra-fagot speelt. Hoogtepunten van het concert zijn de Concertina voor contra-fagot en strijkers van Kees Olthuis en de romantische en Idylla voor strijkorkest van Leos Janacek, waarmee het concert wordt besloten.

Het ASE werd in 1986 opgericht en telt zo’n dertig enthousiaste, ervaren musici. Het orkest werkt met verschillende dirigenten, onder wie Marien van Staalen, Kees Olthuis en Jacob Slagter. Tweemaal per jaar brengt het ensemble een nieuw programma dat behalve in Amsterdam ook elders in het land wordt uitgevoerd.

Entree € 17 (cjp en stadspas € 15). Voorverkoop via www.amstelstrijkers.nl en aan de zaal.

Zondag 2 juli * vanaf 10.00 uur
Korendag

Verschillende koren uit Amsterdam Noord geven acte de présence in de Buiksloterkerk. Kerkelijk en modern, jazz en pop, zeemansliederen en a capella, het zit er allemaal bij!

Vanaf 10.30 uur optredens van: het Nieuwendammer Shantykoor, de IJgenwijze Noot, het Koor van Schellingwoude, Veni- Vidi- Vici, Aubade, Stephanuskoor, Listen to the Music, Vliegenbos, Overhoeks, Double Dutch, Buiksloterkoor en Quo Vadis. Zaal open om 10.00 uur.

Entree € 2,50

Voorstellingen in blauw:
ons eigen programma.
Voorstellingen in oranje: organisatie door externe partijen.

Korting voor Vrienden van de Buiksloterkerk en Stadspashouders
Vrienden van de Buiksloterkerk en houders van de stadspas, krijgen korting op een toegangskaartje, met uitzondering van de jeugdvoorstellingen. Bij jeugdvoorstellingen krijgen alleen houders van de stadspas kaartjes voor respectievelijk 7,50 euro (volwassenen) en 5,00 (kinderen).

Er kan bij ons gepind worden.

Alle concerten zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf.