Foto: Elodie Vreeburg

Professor S. (7+)

Wat zou je zijn zonder je brein?

Simie, de assistent van de Grote Professor S., reist met zijn voorbeeld-brein door het land. Acteur Saïd el Abboudi geeft als Simie een wervelende les over het brein aan iedereen die het maar wil horen. Hij vertelt over zenuwen en verbindingen, over bewegen, over eten en over dingen vergeten. Maar waar was hij nou gebleven?

Zijn praatje loopt in de soep als hij steeds maar weer wordt onderbroken omdat zijn oma belt. En dan raakt oma ook nog kwijt!

Professor S. is een verbluffend realistische, maar ook muzikale en humoristische voorstelling over onze hersenen. De voorstelling is geïnspireerd door de kinderboekenserie van Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van de Beek. Scherder kreeg als hoogleraar neuropsychologie landelijke bekendheid door zijn humoristische en bijzondere colleges op TV bij DWDD. De kern van zijn werk is het belang van bewegen en muziek. Deze vertoning van Professor S. maakt zijn gedachtegoed toegankelijk voor kinderen.

De voorstelling is gemaakt door Klein Amsterdam Producties en duurt 60 minuten.

27 oktober 2024 om 11:00

Entree ( inclusief koffie, thee en limonade ):