14 maart 15.00 uur: ook de Buiksloterkerk luidt de alarmklok voor het klimaat

Op 14 maart om 15.00 uur zullen overal kerkklokken worden geluid, zoals dat vanouds gebeurt om te waarschuwen bij brand, dijkdoorbaak, een naderende vijand of ander gevaar. Dit keer gaat het om het Klimaat.

Veel mensen zijn zich bewust van de ernst van de klimaatcrisis die is ontstaan en voortwoekert door milieuvervuiling. Erover praten is niet voldoende. Alleen een geheel van samenhangende, gedegen en rechtvaardige maatregelen kan uitkomst bieden.   Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 organiseert de Klimaat Coalitie landelijke activiteiten (14 maart vanaf 14.00 uur) om te wijzen op het belang van goed klimaatbeleid voor nu en komende generaties in de hoop dat mensen daar rekening mee houden bij het uitbrengen van hun stem.

De Klimaat Coalitie is een samenwerking van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. Iedereen kan deze actie ondersteunen vanuit huis (online), balkon of tuin. Zie voor aanmelding en nadere informatie https://klimaatmars2021.nl