Nieuwsbrief Vrienden #1- 2021

Beste donateurs,

Februari 2021… het is me tot nu toe het jaartje wel en ik zie voorlopig ook geen verandering. Weer twee maanden zonder optredens en activiteiten in onze mooie kerk.
Arme artiesten.

Maarrrrr, er is wel iets gebeurd! We hebben van de stad Amsterdam wederom subsidie gekregen voor ons cultureel programma. Dat is toch een lichtpuntje. Dus zodra het kan gaan wij weer voorstellingen organiseren. De kerk is per slot een gemeenschapsgebouw en floreert bij vele bezoekers.

Een bekende Nederlander zei wel eens: “ elk nadeel heb z’n voordeel”. Doordat er geen voorstellingen waren, was er wel een activiteit die heel goed door kon gaan, namelijk de grote schoonmaak van het orgel. De werknemers van de firma Flentrop konden ongestoord hun gang gaan en zij hebben dan ook het hele orgel, pijp voor pijp, uit elkaar gehaald. Daarna alle onderdelen schoongemaakt en met speakerstof afgewerkt zodat het orgel langer schoon blijft.

Nu klinkt hij weer als een….orgel. Gelukkig hebben wij twee organisten die er geregeld op spelen, ook een orgel moet in beweging blijven, en die zijn dol enthousiast over het geluid.

De kosten bedroegen maar liefst 15.000 euro. Hiervoor wist het bestuur 7.000 euro bij verschillende fondsen los te krijgen, voor het behouden en onderhouden van cultureel erfgoed. We hadden ook al 1300 euro opgehaald bij vrienden, dat maakte dat wij deze grote onderhoudsbeurt konden laten uitvoeren. Dank voor uw bijdragen.

Qua financiën is het nu geen gemakkelijke tijd. De inkomsten van de kerk zijn grotendeels opgedroogd, gelukkig geldt dat ook voor de uitgaven. Maar ook het onderhoud zonder gebruik is al fors. De stichting is alleen al 8.000 euro per jaar kwijt aan energiekosten en 6000 euro aan verzekeringen, om maar iets te noemen.

Maar goed.. we gaan door en uiteindelijk zal het wel weer goed komen. Gelukkig zijn er al donateurs die hun jaarlijkse bijdrage hebben overgemaakt. Bovendien kreeg de stichting een extra bedrag van iemand die dat als schadevergoeding toegewezen had gekregen en het bedrag aan een goed doel wilde spenderen. Fantastisch!

Voor wie nog niet heeft overgemaakt en het nummer niet meer weet:
NL05 INGB 0005114061 tnv Stichting Buiksloterkerk. Wij zijn een ANBI.

Ter inspiratie en in afwachting van betere tijden hier een link naar een prachtig nummer van Ramses Shaffy. www.youtube.com/watch?v=8WvQmMs3Q3s
U kunt wel raden welk nummer… veel kijk en luister plezier, en hopelijk tot spoedig.

Klazien