Nieuwsbrief Vrienden #2- 2021

Beste donateurs, 7 juli 2021, Weer even een teken van leven vanuit de Buiksloterkerk: jawel we leven nog en zijn weer actief! Inmiddels hebben we al een kindervoorstelling en een concert achter de rug. De kindervoorstelling was als vanouds uitverkocht, nu mogen we natuurlijk nog niet tot het maximale aantal bezoekers gaan, maar toch. 4 Juli kwam de gitarist Erwin van Ligten optreden, beter bekend als de vaste begeleider van Micheline. Zo’n 30 kaartjes verkocht, we zijn er blij mee! De kop is er af en covid zal niet meer verdwijnen uit ons leven, dan passen we ons maar aan.

Gelukkig zijn de vrijwilligers niet zo jong meer dus volledig gevaccineerd. Zij komen dan ook opgewekt en blij weer koffie en thee zetten, de wijn inschenken en de kassa bedienen. Ook zij waren daar aan toe.

De kerk doet al een tijdje goede dienst. De organist Victor Baena heeft vijf leerlingen dus het orgel wordt regelmatig bespeeld. Gelukkig zijn er ook weer een aantal koren actief, wel de wat kleinere maar die zingen weer. Verder zijn er wel wat minder trouwfeesten maar veel meer begrafenissen. Een beetje wrang misschien maar daar is de kerk natuurlijk wel een zeer geschikte locatie voor.

Op de rol staan het grachtenfestival en de stekjesmarkt in augustus. Kijk even op de website voor verder informatie. In september hopen we weer redelijk gewoon van start te gaan dus 1x kindervoorstelling, 1x concert en eventueel een literaire avond op de donderdag, per maand. Als u wilt komen raad ik u aan wel vroegtijdig kaartjes te kopen want door de 1,5 meter blijft het aantal bezoekers beperkt. Voor een vrienden- bijeenkomst wachten we nog even, eerst maar kijken hoe in september de vlag erbij hangt.

Velen van u hebben de jaarlijkse donatie al overgemaakt, nogmaals heel hartelijk dank. Diegenen die dat nog niet hebben gedaan krijgen hiervan apart bericht.

Tot slot wens ik u een mooie, rustige, corona vrije zomer toe en hopelijk zien we elkaar in september.