Aadje Piraatje viert feest (4+)

Aadje Piraatje is piraat. Hij vaart over de wereldzeeën. Ben je piraat, heb je een piratenpak of wil je weten hoe het is om piraat te zijn? Kom dan naar de Buiksloterkerk om met Aadje Piraatje feest te vieren en ook nog wat andere avonturen te beleven.

Je leert alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. We doen een zeebeenoefening op muziek van Richard Wagner. Het eerste verhaal dat Ton vertelt, gaat over Aadje zijn verjaardag en deze vieren we samen zingend. Daarna zal Ton een tand laten trekken door het publiek, Aadje heeft namelijk last van een wiebeltand.

De vrolijke en interactieve vertelkindervoorstelling over Aadje Piraatje wordt gespeeld door all round acteur Ton Meijer. Ton is geboren en getogen op het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan waar zijn vader een banketbakkerij had. Ondanks de verleidingen van die winkel, koos Ton voor een leven als acteur. Hij heeft gespeeld voor tv, opgetreden met theatergezelschappen en geacteerd in het bedrijfsleven. Zijn liefde voor kindervoorstellingen leeft hij sinds 2010 volledig uit: jaarlijks geeft hij in Nederland en België meer dan 200 voorstellingen. De voorstellingen zijn voor het overgrote deel gebaseerd op bekroonde kinderboeken. Op dit moment werkt Ton samen met de Nationale Opera aan een nieuwe productie over opera!

Aadje Piraatje viert feest is gebaseerd op het bekende gelijknamige kinderboek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. De verhalen van Marjet en de tekeningen van Sieb vormen de leidraad voor de voorstelling. In de Buiksloterkerk speelde Ton Meijer eerder met veel succes ‘Aadje Piraatje in gevaar’.

16 mei 2021 om 11:00

Entree ( Inclusief koffie, thee, limonade ):