Foto: Gerda Barreveld

Flamenco met het Matthieu Acosta Trio

Flamenco wordt vaak gezien als een vurige en passievolle muziekvorm, maar kan ook subtiel, zacht en elegant klinken. Virtuoos flamencogitarist Matthieu Acosta is altijd op zoek naar dit veelzijdige karakter. Hij verwerkt in zijn composities – binnen de kaders van de flamenco – ook elementen van andere muziekstijlen, zoals klassiek, Braziliaans en Zuid-Amerikaanse volksmuziek.

Met Irene Gabarrón op dwarsfluit en Ruven Ruppik op percussie vormt Matthieu een trio van topmusici, elk met hun eigen herkenbare karakter. Samen zorgen ze voor een concert vol energie, virtuositeit en prachtige klanken.

Matthieu Acosta groeide op met muziek in een gezin van gitaristen. Op zijn 14de koos hij voor flamenco na de geweldige muziek van Paco de Lucia te hebben ontdekt. Matthieu studeerde later aan het Rotterdamse Codarts Conservatorium onder begeleiding van grootmeester Paco Peña. Hij speelde bij prominente tv-concerten, bijvoorbeeld bij Vrije Geluiden met Paco Peña.

De in Spanje geboren Irene Gabarrón begon op achtjarige leeftijd met fluitles op de dorpsmuziekschool en studeerde vanaf haar 23ste klassieke fluit en piccolo aan het Codarts te Rotterdam. Ze herontdekte haar Spaanse roots, verdiepte zich in flamenco en ontwikkelde een eigen stijl bij concerten in Nederland en Spanje.

Ruven Ruppik begon zijn muzikale loopbaan in Duitsland op 8-jarige leeftijd met piano- en drumlessen en koos vervolgens voor een studie klassiek slagwerk. Daarnaast verdiepte hij zich in traditionele Balkanmuziek, studeerde wereldslagwerk bij Codarts in Rotterdam en Noord-Indiase klassieke muziek op de ‘tabla’. Ruven heeft opgetreden in diverse radio- en televisieshows. Ook gaf hij masterclasses in Duitsland, Spanje, Nederland en Griekenland.

Flamenco Guitar – Matthieu Acosta – Dar y Tomar (Colombianas) – YouTube

14 mei 2023 om 15:30

Entree ( inclusief koffie en thee ):