Foto: Kaan Şensoy

Tombaz met Café Galata

Een cabareteske muziekvoorstelling uit multicultureel Istanbul.

Café Galata vertelt de opzienbarende en ontroerende verhalen van vrouwen met verschillende culturele herkomst (Turks, Grieks, Armeens, Sefardisch) in het Istanbul van de jaren ‘30.

De voorstelling bestaat uit een aaneenschakeling van sketches, verhalen en liedjes over thema’s als drank en drugs, afwijzing, geweld en moord: scherp, maar met humor. Er wordt gezongen in de destijds in Istanbul door deze vrouwen gesproken talen: Turks, Grieks, Ladino, Armeens. Een nog niet eerder geopende schatkist aan cultureel erfgoed.

De musici van ensemble Tombaz spelen al meer dan 20 jaar samen en hebben een geheel eigen sound ontwikkeld; een mix van westerse en oosterse invloeden, net als in het multiculturele Istanbul.

De zangeres gebruik het podium en begeeft zich tussen het publiek, dat zoveel mogelijk in cabaret opstelling zit en schenkt hen en zichzelf een glas in. Ervaar samen met Tombaz de sfeer van een ouderwetse nachtclub in het Istanbul van de jaren 30 van de vorige eeuw……

Ensemble Tombaz bestaat uit Meral Ari (zang), Emirhan Tuğa (klarinet), Stijn Schmeddes (viool), Gabriel Barbalau (contrabas), Takis Grammatikopolous (piano) en Alper Kekeç (percussie). Artistiek concept en tekst zijn van Meral Ari, Emirhan Tuğa zorgt voor arrangementen en muzikale leiding en de eindregie is van Şaban Ol.

26 maart 2023 om 15:30

Entree ( Inclusief koffie en thee ):