Foto: Wim Selles

VIVE PIAF!

Nadja Filtzer brengt een ode aan Édith Piaf (1915-1963), de legendarische zangeres van het Franse lied. De voorstelling vertelt het turbulente levensverhaal van Piaf, geboren als Édith Giovanna Gassion, die op haar vijftiende begon als straatzangeres en binnen de kortste keren de weg naar de theaters vond en wereldberoemd werd.

De onweerstaanbare levenslust en het vurig temperament van het meisje met de bijnaam môme piaf (kleine mus) klinkt door in de gloedvolle vertolking van nummers als ‘Padam Padam’, ‘Rien de rien’ en ‘la Vie en Rose’, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja Filtzer zingt naast Franse chansons ook Braziliaans, Latin en jazz en treedt op met de voorstelling Zwervend Hart over haar Mexicaans-Joods-Oekraïense roots. Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 – Alliance Française noemde Liesbeth List haar vertolking van Piaf’s ‘La Foule’ onberispelijk.

Ze wordt begeleid door Leo Bouwmeester (piano) en Nicolaas Duin (accordeon).

Leo speelt en componeert met Nadja sinds 2015 en werkte o.a. met Beatrice van der Poel, Wouter Planteijdt, Deborach Carter, Jeroen Willems zingt Brel en Izaline Calister. Nicolaas stond op het podium met artiesten als Loes Luca, Bob Fosko, Willeke Alberti, Yentl & De Boer, Danny de Munk en Henk Poort, Veldhuis & Kemper en is Muzikaal spreker.

Recensies

‘Nadja, de Piaf van de 21e eeuw! …alsof Édith Piaf uit de dood is herrezen …..’ (De Gelderlander)

‘Franse zanglegende herleeft in ‘Vive Piaf’ (Noord Hollands Dagblad)

‘Ik vond het een ontwapenende en indringende voorstelling. Je maakt me blij, doet me lachen, zet me aan het denken en ontroert me’. (Jan Jasper Tamboer, muziekrecensent bij het Parool)